涼麵拌醬 Cold Noodle Sauce
材料 Ingredients (椒麻口味 Pepper & Chili Flavor)
醬油 Soy sauce | 1/4 | 杯 cup |
鹽 Salt | 1/2 | 小匙 tps |
糖 Sugar | 2 | 大匙 Tbs |
白醋 Rice vinegar | 2 | 大匙 Tbs |
辣油 Chili oil | 1 | 大匙 Tbs |
花椒粉 Chinese chili powder | 1/2 | 大匙 Tbs |
芝麻醬 Sesame paste | 2 | 大匙 Tbs |
麻油 Sesame oil | 4 | 大匙 Tbs |
無鹽雞高湯 Unsalted chicken stock | 1/2 | 杯 cup |
蒜蓉(可免) Grated garlic (optional) | 1 | 小匙 tsp |
| |
材料 Ingredients (麻醬口味 Sesame Flavor)
醬油 Soy sauce | 1/4 | 杯 cup |
鹽 Salt | 1/3 | 小匙 tps |
糖 Sugar | 2 | 大匙 Tbs |
白醋 Rice vinegar | 2 | 大匙 Tbs |
烏醋 Dark Rice vinegar | 1 | 大匙 Tbs |
芝麻醬 Sesame paste | 4 | 大匙 Tbs |
花生醬 Peanut butter | 1 | 大匙 Tbs |
豆腐乳 Femented Tofu | 2 | 小匙 tsp |
麻油 Sesame oil | 4 | 大匙 Tbs |
無鹽雞高湯 Unsalted chicken stock | 1/4 | 杯 cup |
蒜蓉(可免) Grated garlic (optional) | 2 | 小匙 tsp |
| |
做法﹕將所以材料混合用果汁機打勻即可。使用前要搖一搖。
Instructions: Thoroughly mix all the ingredients in a blender. Shake before use.
應用食譜(Application)
最後更新 (Last Update): 12/09/2020
版權所有,未經同意請勿翻印。
All rights reserved. Do not duplicate without permission.